23948sdkhjf

Familjen Lifco allt större

Lifco växer vidare inom det affärsområde som innefattar demolering samt redskap för kranar och grävmaskiner. Senaste förvärvet är Malåbaserade Hultdin System, inte minst stor leverantör av gripar för entreprenad och framför allt skogsindustrin.


Carl Bennett-företaget Lifco har tecknat avtal om att förvärva Hultdin System som tillverkar redskap och inbyggnadskomponenter för skogs- och entreprenadmaskiner. Inte minst hör företaget till de dominerande aktörerna vad gäller gripar och sågenheter för skogsindustrin. Enligt företaget fälls ungefär hälften av alla träd som avverkas runt om i världen med hjälp av företagets sågenheter.

Hultdins försäljning uppgick det senaste räkenskapsåret till 152,4 miljoner kronor, vilket uppnåddes med 66 anställda. Tanken är att konsolidera verksamheten i affärsområdet Demolition & Tools som förra året omsatte drygt 1,7 miljarder kronor.

Affärsområdet inrymmer sedan tidigare en lång rad starka varumärken, bland annat Kinshofer, RF-System, Brokk, Darda och Aquajet System som införlivades i verksamheten så sent som i slutet av förra året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11