23948sdkhjf

Laserteknik stärker tiltrotatorer

Bättre produktkvalitet och kortare produktionstid utlovas när Engcon nu tar laserteknik till hjälp för att förstärka tiltrotatorernas slitytor.


Det senaste tillskottet i Engcons maskinpark är en robotiserad laserhärdningsstation i mångmiljonklassen som köpts tillsammans med partnerföretaget Strömsunds Kvalitetslego. Utrustningen har levererats och monterats av Göteborgsbaserade Permanova, som beskrivs som pionjärer inom robotiserade lasersystem.

Med hjälp av laserhärdningstekniken kan nu tiltrotatorernas slitytor stärkas med en precision som utlovas ligga på nivån en tiondels millimeter. Därmed finns ett konkurrenskraftigt alternativ till den gamla tekniken där slitytorna stärktes med hjälp av manuellt monterade slitbrickor.

– Vi har ökat produktkvaliteten avsevärt samtidigt som vi kortat ned produktionstiderna med den nya tekniken, säger företagets inköpschef Tobias Sjölund.

Enligt företagets kommunikationsansvarige Sten Strömgren är ambitionen att laserhärda så många slitytor som det bara är möjligt på de rörliga delarna i företagets produkter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11