All time high för Beck

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

Med mer än 200 nya Kobelco-maskiner sålda under 2016 uppnåddes all time high i Beckgruppen, enligt Owe Beck, vd på Beck Maskin. – Det betyder att långt över 500 nya Kobelco bandgrävare har sålts sedan återintroduktionen. Vi är snart på tio procents marknadsandel på bandgrävare i såväl Norge som Sverige.Framtiden ser ljus ut. Kobelco, Airman, Gehl och våra andra leverantörer utvecklar stadigt nya intressanta produkter, vi bygger ut våra serviceställen och vår eftermarknadsservice och tror att 2017 blir ett bra år, säger Owe Beck.

2013 förändrades förutsättningarna en hel del för Beck Maskin. Företaget tog hem generalagenturen för japanska Kobelco i Sverige och så småningom även för delar av Norge. Sedan dess har försäljningssiffrorna stigit kontinuerligt i båda länderna. En mycket nöjd Owe Beck konstaterar att försäljningen av drygt 200 nya Kobelcomaskiner under förra året innebar all-time-high för Beck-gruppen. Och inget pekar på att utvecklingen stannar där.

– 2017 kommer att bli ett ännu bättre år för Beck Sverige och Beck-Gruppen som sådan, då vi passerar 300 miljoner svenska kronor i omsättning, förutspår Owe Beck.

Han betonar också att det finns ett liv i gruppen även utanför Kobelcosfären. Bland annat konstaterar Owe Beck att de Hitachiproducerade minigrävare som säljs under varumärket Airman tagits emot bra på våra breddgrader. Samtidigt ökar efterfrågan på BM-dumpern som tillverkas av Messersi och den Koreatillverkade BM-hammaren. Under 2016 levererades dessutom BM Track gummilarver till ett värde som för första gången översteg tio miljoner kronor.

Owe Beck lyfter också fram försäljningen av de Amerikatillverkade kompakta hjullastarna från Gehl som lyckad under 2016.

Dessutom ökar förväntningarna nu när serien utökas med femtonnaren AL750. Förväntningarna är så pass stora att gruppen köpt in ett flertal maskiner av den nya modellen för att snabbt kunna möta den förväntade efterfrågan när maskinen introduceras i såväl Sverige som Norge under våren.

Ambitionen är att låta företaget växa, även personellt, i takt med att försäljningen ökar. I den svenska verksamheten finns nu närmare 30 anställda, inte minst befinner sig den egna serviceorganisationen i en utvecklingsfas i såväl Stockholm som Göteborg. Därutöver knyter bolaget till sig servicepartners och försäljningspartners för att komma närmare kunderna i allt större delar av landet.

Samtidigt går satsningen på uthyrningsverksamheten vidare med depåer i Haninge, Göteborg, norra Stockholm och Oslo. Inte minst satsas nu hårdare på uthyrning av bandgrävare ur Kobelcos större sortiment. Efterfrågan finns – bland annat såldes den första SK300LC-10 i Sverige till Bernlin Pilot AB under 2016.


Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Starkare än någonsin efter 40 år

I 40 år har brittiska JCB tillverkat sina teleskoplastare. Förra året kunde företaget fira tillkomsten av den 200 000:e teleskoplastaren och fler ska det bli. För närvarande produceras drygt 30 modeller i mer än 1 000 konfigurationer i Rocesterfabriken.

Direktkontakten
Utbildningskvalitet kräver riktiga praktikplatser

Maskinentreprenörernas vd Hampe Mobärg om tänkbara lösningar på den maskinförarbrist som finns i Sverige i dag.

Ökad kapacitet i bantad teleskoplastare

Senaste tillskottet i JCB:s teleskoplastare i Hiviz-serien är 540-18 som trots att den, enligt tillverkaren, är 20 procent mindre än föregångaren 540-17 är mer produktiv och har högre lyftkapacitet.

Arbete på spår ger Berco ett lyft

4

Tesla satsar på tyngre bilar

Nu tar Tesla upp kampen mot jättarna inom lastbilar och pickuper. Tidigt på fredagsmorgonen visades deras nya tillskott, ellastbilen Tesla semi, upp.

Peab får förlängt underhållskontrakt

Nyhetsbrev

Sweroad till salu

Sweroad är till salu. Efter att ha tillhandahållit infrastrukturinriktade konsulttjänster i utvecklingsländer i bortåt 35 år har nu försäljningen av det statsägda företaget påbörjats.

Arkiv

Scantruck satsar högt

Manitous teleskoplastare säljer som aldrig förr, intresset ökar för Mustangs kompaktlastare och nu satsas allt hårdare även på plattformssidan

Vägen till framgång går via flaket

När Scania vill stärka sin position i Indien är en av nyckelkomponenterna ett nyutvecklat, lätt och lokaltillverkat flak som gör det möjligt att lasta mer än med företagets tidigare alternativ.

Kompakt teleskoplastare med stödben

Timrå kommun fick städa upp

Reportage
Skärgårdshjärtat bultar för entreprenad

Vrångö Transport domineras av renhållning, firmans vd föredrar dock entreprenad – det finns gott om grävjobb ute på ön och det går lika bra att leda företaget från grävmaskinshytten. "Det passar mig bra att köra maskin."

Rekordförsäljning av begagnade dieselbilar

Under tredje kvartalet såldes det fler begagnade dieselbilar i Sverige än någonsin tidigare, det visar Bilprisers sammanställning för kvartalet.

Peab bygger ny etapp av E20

Peab ska bygga en motorväg mellan Alingsås och Vårgårda för en knapp halvmiljard, dagens sträckning görs om till lokalväg.

Återvunnen kantsten i miljöanpassad asfalt

I danska Kolding har lagren av begagnad kantsten nått allt mer besvärande höjder. Därför har kommunen tillsammans med NCC använt de överblivna kantstenarna som beståndsdel i den asfalt som använts vid beläggningsarbeten i Christiansfeld, en tätort med på Unescos lista över världsarv.

Caterpillar utlovar smarta grävare

Caterpillar lanserar en ny generation grävmaskiner som redan från fabrik ska vara försedda med alla nödvändiga sensorer och, som standard, är försedda med en rad integrerade tekniska system.

Nya filter byts mer sällan

Upp till 15 procent minskade underhållskostnader utlovas i den nya generationen grävmaskiner, Caterpillar har tagit sig an problemet bland annat genom att minska antalet filterbyten.

Säkerhetsbubbla runt maskinen

Caterpillars nya grävargeneration ska vara säkrare än äldre modeller, ett nytt e-fencesystem ska till exempel minska risken för att riva ner ledningar, gräva för djupt eller kanske råka svänga in i chefens bil.

Caterpillar renodlar

Caterpillar vill förenkla verksamheten och drar därför ner på bland annat antalet plattformar, hytter och luftfilter.

Nytt försök att bryta i Kammarberget

Swerock vill bryta 150 000 ton per år ur Kammarberget i Kungsbacka.

Allt färre stulna maskiner återfinns

Eget kontor ska stärka Engcon i Nordamerika

Trafikverket svarar på mut-kritik

Standardpaket med mycket teknik

De förinstallerade systemen ska hjälpa föraren att göra ett bättre jobb, den som har ännu större behov kan dock få mer avancerade system installerade direkt från fabrik.

Jätteinvestering i väst

Ny regionchef för Cramo

Ledare: Hjälp till självhjälp

Ny vd för Certex

Snabbare körning med mer last

Strukton rail i utbildningssamarbete

Namnbyte för Hitachi-företag

Danmark lägger världens längsta likströmskabel

Betongproduktion på högvarv

Stark utveckling i Norrköpings hamn

Ny vd på transportföretaget Kiitomsimeon

Milslång kulvert grävs

Se alla Företagens egna nyheter

Certex Svenska medlem i LEEA

Så enkelt kommer du igång med SmartDok

Nytt samarbetsavtal mellan Constructor Sverige AB och TRILOGIQ Sweden AB

Hemsidor ökar försäljningen med klimatsymbol!

Välkommen att besöka oss på Elmia Subcontractor!

Upptäck faran i tid med nytt Radarsystem från Brigade

Sandviks intelligenta truckar automatiserar transporter med AutoMine®

Hemsidor ökar försäljningen med klimatsymbol!

Hela lösningen för anläggningsindustri!

CB Partner har gått från noll till 100 miljoner i omsättning och från noll till 250 anställda

LINAK på Agritechnica

Spännande nyheter i Eigenbrodts monter på Elmia Subcontractor

Etapp 2: MOVO installation fördubblar lagerutrymmet för JULA

Spännande nyheter i Eigenbrodts monter på Elmia Subcontractor

Träffa Eigenbrodt på Elmia Subcontractor

Kylvätskan till ALLA bilar

Saltängens anläggningsindustri går som tåget

Vill du också få helikopterperspektiv?

Se produktionsergonomi på Elmia Subcontractor 2017

TR Electronic och Cognex bjuder in till kostnadsfritt seminarium

Fler servicebilar

Toyota valde TRICO för sitt Optifit sortiment

Stort byggprojekt = Saltängen

Constructor ställer ut på Nordens ledande mässa för logistik och transport.

Torkarbladstillverkaren TRICO firar 100 år!

Sänd till en kollega

0.13