23948sdkhjf

Hydradig får ny motor

Lagom till ettårsdagen genomgår Hydradig en större förändring. Tillverkaren JCB utlovar bränslebesparingar när multimaskinen nu får en ny motor som uppfyller kraven enligt steg IV.

I fjol våras lanserade JCB sin Hydradig på Bauma, en multimaskin som ska kunna ikläda sig många roller – rollen som redskapsbärare, lastmaskin, grävmaskin eller till och med som kran, företaget uppger också att Hydradig är den enda grävmaskin som faktiskt är utformad för att använda gaffel – något som många förare har behov av.
JCB hävdar att maskinen ska vara riktigt vass när det gäller både sikt, stabilitet, mobilitet och manöverbarhet och efter ett år uppger ledningen att innovationen har funnit sin kundkrets.

– Vi har fått en fantastisk respons på maskinen, förklarade JCB:s Tim Burnhope på en pressträff i februari.

Efter ett knappt år aviserar nu företaget att maskinen får en ny motor, en Ecomax dieselmotor på 81 kilowatt (108 hästkrafter) som uppfyller utsläppskraven enligt steg IV.

Den nya motorn är försedd med selektiv katalytisk reduktion och klarar sig fint utan dieselpartikelfilter hävdar JCB som dessutom utlovar samma kraft som tidigare, en bränslebesparing på ”minst fyra procent” och att utsläppen av kvävedioxider ska minskas med 88 procent.

Den nya motorn behöver DEF (diesel exhaust fluid) för att kunna rena avgaserna och har därför försetts med en 19-literstank för Ad Blue. Enligt JCB krävs bara två procents DEF, det ska därför räcka att fylla på DEF-tanken vid var sjätte tankning.
Maskinen ska enligt JCB redan vara designad för att kunna rymma både motorn, tanken och doseringsutrustningen, den nya motorn innebär därför ingen förändring när det gäller tillgänglighet, service, kylning etcetera.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.362