23948sdkhjf

Scania ser markant ökad efterfrågan på hållbara transporter

Antalet fordon som såldes som drivs av alternativa bränslen och hybrider ökade med hela 40 procent.
Under förra året såg Scania en markant ökning av affärer kopplade till hållbara transporter. Ökningen reflekterade en växande efterfrågan på både produkter och tjänster. Det framgår av ett pressmeddelande.

Antalet fordon som Scania sålde som drivs av alternativa bränslen och hybrider ökade med 40 procent under 2016, vilket ses som en bekräftelse på företagets arbete med att leda omställningen mot ett hållbart transportsystem. Totalt såldes närmare 5 000 sådana fordon förra året.

– Efterfrågan på fordon som stöttar omställningen till hållbara transporter växer och det gör också efterfrågan på tjänster som hjälper åkerier att minska bränsle-förbrukning och därmed också koldioxidutsläpp och kostnad. Detta visar att lönsamhet och hållbarhet går hand i hand, säger Scanias vd Henrik Henriksson.

Nära 40 000 av Scanias kunders förare gick utbildning i bränsleeffektiv körning under 2016. Det är en ökning på 30 procent jämfört med föregående år.

Ecolution by Scania är ett annat område som har ökat markant. Det är en konsulttjänst som i snitt ska spara kunder 12 procent i bränsle och CO2-utsläpp och antalet avtal ökade under 2016 med 37 procent jämfört med 2015, till 2 700 stycken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094