23948sdkhjf

Upphandlingen klar för Sundsvall nya kombiterminal

Peab Anläggning blir totalentreprenör för kommunens storsatsning: "Jättekul att än en gång få vara med och påverka Sundsvalls framtid".
På tisdagen tecknade det kommunala bolaget Sundsvall Logistikpark AB avtal med Peab Anläggning för bygget av stadens nya kombiterminal i anslutning till Sundsvalls hamn. Kontraktet omfattar planering och byggande av en kombiterminal, samt logistikytor och infrastrukturlösningar, meddelar man i ett pressmeddelande.

– Jättekul att än en gång få vara med och påverka Sundsvalls framtid. Sundsvall är en av de hetaste marknaderna i Sverige just nu, säger Jörgen Eriksson, regionchef på Peab Anläggning, i ett uttalande.

Avtalet är en totalentreprenad i samverkan, vilket innebär att Sundsvall Logistikpark och Peab nu påbörjar ett gemensamt arbete med projektering av terminalen. Kontraktet tros vara värt kring 380 miljoner kronor, skriver Sundsvalls Tidning.

– Nu går projektet in i en ny fas och vi är mycket nöjda med upphandlingen. Peab är erfarna på området och en rekommenderad entreprenör, säger logistikparkens projektledare Magnus Borgström i ett pressmeddelande.

Enligt kommentarer från Magnus Borgström till Sundsvalls Tidning hade man flera skäl till att välja Peab, vilket inkluderar kostnaden, organisationen och erfarenheten. Byggstarten planeras till nästa år, men först måste frågan om bygget av logistikparken prövas i mark- och miljödomstolen. Domen där kommer 12 april.

Det som ingår i bygget av kombiterminalen är vatten och avlopp, vägar, järnväg, belysning och minst sex hektar logistikyta. Först väntar markundersökningar och projektering, och till det senare tar Peab hjälp av Ramböll, rapporterar ST.

– För mig känns det här som ett miljöprojekt, att få över mer gods från lastbil till järnväg och båt, säger Jörgen Eriksson, regionchef på Peab Anläggning, till ST.

Kombiterminalen förväntas stå klar år 2021.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093