23948sdkhjf

Anrikt anläggningsföretag i konkurs

Bjuvföretaget startade som handelsträdgård för över 60 år sedan – går i konkurs som fullfjädrat anläggningsföretag.
Göranssons anläggningar AB i Bjuv gick i konkurs på måndagen efter att på egen hand gjort en begäran, skriver näringslivssajten 8 till 5. Totalt 27 anställda berörs av beslutet.

Företaget grundades för över 60 år sedan, och man började först som en handelsträdgård. Med tiden utvecklades verksamheten och vid konkursen var man verksamma i flera områden inom både schakt och anläggning.

Konkursförvaltaren uppger att man ännu inte fastslagit vad konkursen exakt beror på, men att det finns en förhoppning om att företaget ska kunna drivas vidare efter en försäljning.

– Det kommer sättas igång ett försäljningsförfarande men hur lättsålt det här är har jag ingen uppfattning om. Men förhoppningen är god, säger konkursförvaltaren Peter Öfverman.

Samma dag som konkursen var ett faktum besökte konkursförvaltaren de anställda, som beskriver dem som chockade över beslutet men samtidigt samlade.

Företaget grundades 1955 och utför arbeten inom områdena anläggning, entreprenad, kabelförläggning, underhåll och borrning. Vid två tillfällen (2003 samt 2007) har man inkluderats på Dagens Industris lista över gasellföretag, som syftar till att lista Sveriges snabbast växande företag.

För två år sedan köptes man upp av konsultföretaget Fiber Network Consulting, för att tillsammans erbjuda helhetslösningar inom fibernät. I sitt senaste bokslut redovisade Göranssons en omsättning på drygt 40 miljoner kronor, men har i de senaste tre årsredovisningar rapporterat minusresultat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078