23948sdkhjf

Nya landmärket certifieras i hållbarhet

Miljö i fokus när NCC bygger Helsingborgs nya vattentorn.
NCC ska tillsammans med uppdragsgivaren Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp (NSVA) bygga ett nytt vattentorn i Helsingborg. Vattentornet blir tillsammans med stadens nuvarande vattentorn från 1962, som även fortsatt kommer vara i drift, en viktig del av det regionala vattendistributionsnätet.

För att säkerställa att vattentornet både byggs på ett ekonomiskt fördelaktigt sätt, och socialt och miljömässigt hållbart, kommer projektet att Ceequal-certifieras.

– När man bygger något som ska fungera så länge och som dessutom innehåller dricksvatten, vårt viktigaste livsmedel, är det en självklarhet att bygga på bästa möjliga vis. Med hjälp av Ceequal får vi ett helhetsgrepp kring social, ekologisk och ekonomisk hålbarhet genom hela projektet, säger Jonas Malmgren, projektledare på NSVA, i ett pressmeddelande.

Ceequal är ett klassningssystem som utvecklats för att främja hållbarheten i mark- och anläggningsprojekt. Det är ett system för att bedöma hur ett projekt har lyckats hantera främst miljöfrågor, men även sociala aspekter, från projektets idéstadie till att det står på plats.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078