23948sdkhjf

NCC planerar för nya Solnakvarter

En helt ny stadsdel med både kontor, bostäder och restauranger planeras i Solna. – Nu hoppas vi på att snart få sätta spaden i backen.

Tidigare i år godkände Solna kommun en ny detaljplan för NCC:s fastighet Startboxen 1 i Solna.

Beslutet innebar att byggjätten vill bygga en helt ny stadsdel i Järva krog, enligt ett pressmeddelande ger detaljplanen företaget utökad byggrätt och NCC planerar för tre nya stadskvarter med kontor, restauranger, service och bostäder, nya torgbildningar och ny gatustruktur på den totalt 90 000 kvadratmeter stora fastigheten.

– Vår styrka är att utveckla stadsmiljöer där helheten bidrar till att vi får en både hållbar och attraktiv stadsdel i en av Stockholms mest dynamiska knutpunkter med närhet till bra kommunikationer, arbetsplatser, boende, service och rekreation. Nu hoppas vi på att snart få sätta spaden i backen för att komma ett steg vidare, säger Carola Lavén, affärsområdeschef, NCC Property Development, i ett pressmeddelande.

Först ut blir två kontorsprojekt, NCC uppger att de hoppas kunna byggstarta de två kontorsbyggnaderna under 2017 och att de har påbörjat de förberedande arbeten som kan genomföras innan detaljplanen vunnit laga kraft.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095