23948sdkhjf

Serneke startar året starkt

Rörelseresultatet stärkt – orderstocken når högsta nivån i koncernens historia.
I Sernekes första delårsrapport för året redovisar man starka siffror – omsättningen för kvartalet landar på drygt 1,1 miljard kronor, vilket är en ökning med 62 procent jämfört med samma period förra året.

Samtidigt stärks rörelseresultatet till 47 miljoner kronor (-6 miljoner första kvartalet 2016). Orderstocken landar på knappt 8 miljarder kronor, hela 41 procent högre än i mars förra året och dessutom koncernens högsta någonsin.

Enligt vd-ordet skriver Ola Serneke att det framförallt är det största affärsområdet – bygg – som imponerar. Samtidigt ser man att affärsområdet anläggning, som tidigare har haft det svårt, stärker orderingången och förbättrar lönsamheten allt mer.

– År 2017 har inletts på ett lovande sätt och vi har ett intensivt och spännande år framför oss. Säve och Karlastaden, som är våra största utvecklingsprojekt, har en intressant tid framför sig med flertalet affärsmöjligheter som vi hoppas ska komma på plats under året, meddelade vd Ola Serneke i samband med att delårsrapporten publicerades
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172