23948sdkhjf

Finskt genombrott för Skellefteåbolaget

Bryter ny mark och hoppas på att få mer jobb framöver i landet.
Det Skellefteåbaserade företaget Railcare har fått en order i Finland vilket är en helt ny marknad för företaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Ordern innebär att vi bryter ny mark. Den finska spårvidden har tidigare varit en barriär, men i och med att vi nu anpassar en maskin specifikt för den finska järnvägen så är det hindret borta. Med vår unika lösning, att gräva med vakuum i spåret, så är vår förhoppning att det kommer att bli mer jobb i Finland efter detta, säger Railcares vd Daniel Öholm.

Kunden är Finnish Transport Agency vilket är motsvarigheten till det svenska Trafikverket.

De har nu lagt en order på så kallade ballastbyten i 25 växlar i Tammerfors.

Railcare är verksamt inom järnvägsunderhåll i främst Norden och Storbritannien. Bolaget hanterar kablar och överskottsmassor, snöröjning på järnväg, renovering av järnvägstrummor, maskinbyggnation, tillhandahållande av dragfordon för entreprenader samt uthyrning av lok, vagnar och personal. Antalet medarbetare är drygt 120 personer.

Skellefteåbolagets arbetsuppgift i den finska entreprenaden är att med sin Railvac ta bort ballasten i växlarna.

Arbetet sker under september och oktober med ett ordervärde på 3 miljoner kronor.

Finland har en annan spårvidd, 1 524 millimeter mot Sveriges 1 435 millimeter vilket tidigare varit ett hinder. Nu ska Railcare specialanpassa en av sina svenska Railvac-maskiner genom att byta ut boggies så att den ska gå att köra på finsk järnväg.

Boggie-bytet utförs på verkstaden i Skelleftehamn och maskinen körs sedan över med lastbilstransport till Finland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125