23948sdkhjf

Stavdal växer i Stockholm

En allt hetare uthyrningsmarknad har fått till följd att Stavdal öppnat ännu en anläggning i Stockholmsregionen. – Vi växte ur anläggningen i Lunda, säger Peter Melin.

Kungsängen. I mitten av maj invigde uthyrningsföretaget Stavdal en ny anläggning – ett nästan 10 000 kvadratmeter stort hyrcenter i Kungsängen utanför Stockholm.

Enligt Stavdal är det den växande marknaden som pockat på.

Vi växte ur anläggningen i Lunda, kommenterar Peter Melin, hyrcenteransvarig på Stavdals nya anläggning i Kungsängen.

Den nya anläggningen är företagets nittonde och den fjärde i byggintensiva Stockholm där finns anläggningar även i Järfälla (med fokus på hissar), Lunda (huvudanläggningen) samt vid Slussen, där det finns en mindre butik.

I Lunda finns mark- och byggmaskiner samt fallskydd, även i Kungsängen kan man hyra maskiner men anläggningen har framförallt fokus på en annan del av uthyrningsportföljen.

Vi ska ansvara för alla bodar, vagnar och containrar i Stockholm, säger Peter Melin.

23 personer arbetar på den nya anläggningen som är helt nybyggd med verkstad, tvätthall och returstation. Enligt Peter Melin ligger den strategiskt väl placerad i Kungsängen.

– Det är en expansiv stadsdel, nära E18 så att det går lätt att bara svänga av och hämta sin maskin.

Den nya anläggningen ska framförallt rikta in sig på egenföretagare som kan hämta sina maskiner själv.

Vi servar förstås också större byggen, tillägger Peter Melin.

Han ser Stavdals expansion som ett bevis på att behovet av uthyrning ökar och konstaterar att företaget hittar kunder lite överallt, det kan vara en entreprenör som behöver en maskin några timmar eller ett par dagar, eller ett företag som ska jobba i många år på ett stort projekt.

En del vill förstås hellre köpa sina maskiner men det finns många fördelar med att hyra, man har alltid en nyservad maskin och man vet hela tiden exakt hur mycket det kostar, blir maskinen stulen är försäkringen också bättre – utan avdrag.

Han hävdar också att det blir lätt att alltid ha rätt maskin för jobbet om man hyr.

Vi har möten på arbetsplatserna varje månad och gör upp maskinplaner så att kunderna verkligen har den maskin de behöver – de kanske börjar med en större maskin men behöver en mindre när projektet fortskrider.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078