23948sdkhjf

Slagkraft vill slå även i Tyskland

Cranab är väl etablerade i Tyskland med sina kranar och gripare. Nu görs en riktad satsning för att också bana väg för de klipp- och röjningsaggregat som tillverkas under varumärket Slagkraft.

– I Tyskland används i dag mindre och enklare klippaggregat för att röja gräs i slänter och diken, men det finns även ett stort behov av större och mer kraftfulla aggregat på marknaden och där träffar Slagkraft rätt, säger Franz Meilhammer, vd vid Hans Aumer GmbH, som utsetts till exklusiv återförsäljare av Slagkraft i Tyskland.

– Röjning av diken, slänter, buskar och sly längs tyska vägar kommer att gå snabbare och ske säkrare än någonsin med Slagkrafts vägröjningsaggregat, säger Franz Meilhammer, som menar att de svenska aggregaten med sina höga prestanda ligger långt framme i utvecklingen.

Slagkrafts system för vägröjningsmaskiner hör till Skandinaviens mest sålda för användning på väghyvlar, hjullastare och traktorer. Det modulbaserade systemet består av motorpaket, kranar och röjningsaggregat. Därmed kan kunden välja att köpa hela systemet eller bara delar beroende på den maskintyp som används som bärare.

Utrustningen kan användas för att röja gräs, sly och buskar i diken och slänter vid såväl stora Europavägar som skogsbilvägar och är sedan länge en vanlig syn längs de skandinaviska vägarna under hela växtsäsongen.

Röjningen är på våra breddgrader en viktig del av vägunderhållet och trafiksäkerhetsarbetet. Håkan Bergh, produktchef för Slagkraft tror att lösningen även kommer att falla den tyska marknaden i smaken.

– Efterfrågan av starkare och större vägröjningslösningar har ökat på den tyska marknaden och när vi förhandsvisade Slagkrafts produkter under mässan Galabau fick vi mycket positiv respons. Det var en wow-upplevelse för flera tyska entreprenörer, säger Håkan Bergh.

Även Franz Meilhammer ser framtiden an med tillförsikt.

– Marknaden ser mycket ljus ut, säger säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096