23948sdkhjf

Lätt vagn för tung last

En ny snabblastad transportvagn ska kunna lasta upp till 18,5 ton trots att egenvikten bara är 2,5 ton. – Med MT 17 kan vi erbjuda en transportvagn för de entreprenörer som behöver ta stora maskiner men inte vill ha en så stor transportvagn. 

Ivarssons i Metsjö beskriver sin nya MT 17 som en vagn som, givet sin storlek, ska ha ”en exceptionellt hög nyttolast på 18.5 ton”.

Vagnen ska vara snabblastad, den är drygt sex meter lång och knappt en meter hög och enligt Ivarssons i Metsjö har den en sinnrik konstruktion med hydrauliskt fjädrad dragstång som ska ge en god transportkomfort men som också används vid lastning.

Egenvikten på 2,5 ton uppges vara ovanligt låg, den maximala lasten anges till 18,5 ton och den totala belastningen blir alltså 21 ton.

Flakplanet är tillverkat i stål och försett med gummimattor. Ivarssons i Metsjö noterar också att vagnen kan utrustas med till exempel gräsklipparyta och fästen för balstöttor.                                

Metsjö uppger att man sedan tidigare bygger flera olika versioner av transportvagnar, bland annat för god framkomlighet i terräng.

Vi har under året lanserat flera nya transportvagnar där vi fokuserar på entreprenörens framkomlighet, snabbhet och smidighet då många entreprenörer behöver komma fram till otillgängliga områden. Med MT 17 kan vi erbjuda en transportvagn för de entreprenörer som behöver ta stora maskiner men inte vill ha en så stor transportvagn, säger Anders Ivarsson i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094