23948sdkhjf

Bburg tar upp kampen

Lifa hoppas att Bburgs riggar ska kunna tävla med jättarna på marknaden. – Det är en oerhört driftssäker maskin i samma klass som Atlas Copcos T35 och Sandviks DX780, säger Peter Karlsson.

Bålsta. I höstas kunde Leveranstidningen Entreprenad berätta att Lifa, som säljer produkter för bergborrning, breddat sin produktportfölj – för tre år sedan började man sälja Rammers produkter och i fjol tog företaget in borriggar från tyska Bburg.

– Nu kan vi slåss med Sandvik och Atlas Copco, förklarar Peter Karlsson när vi träffar honom på Borr & Spräng i Bålsta.

En vit Bburg HD715 står uppställd i Lifas monter, inte långt från montergrannarna Sandvik och Atlas Copco med sina orangea respektive gula riggar och Peter Karlsson är övertygad om att den tyska maskinen kan tävla med sina välkända konkurrenter.

– Maskinen kanske är lite mer spartansk men det är samma kvalitet och två miljoner billigare.

Riggen väger 16-17 ton och Lifa har valt storleken med omsorg för att kunna konkurrera på den svenska marknaden där den anses passa för för arbete i täkter.

– Det är en oerhört driftssäker maskin i samma klass som Atlas Copcos T35 och Sandviks DX780, säger Peter Karlsson.

Peter Karlsson lyfter fram att maskinen är utrustad med en hammare från Montabert.

– Det är en Rolls Royce när det gäller hammare, tack vare hammaren borrar man lågfrekvent och lite ”snällare” , det blir dessutom oerhört raka hål – det går knappt att misslyckas. kommenterar han.

Han noterar också den italienska hydrauliken och Volvomotor med Adblue.

– Den är kort sagt hopsatt av de bästa grejerna som finns.

Maskinen på mässan är Lifas andra exemplar, det första såldes till Skanska i fjol och enligt Lifa finns resurserna för service och eftermarknad redan på plats, företaget har anställt en servicekille i Stockholm och flera serviceparters ska se till att servicen fungerar över hela landet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11