23948sdkhjf

De ska bygga ut Uppsala

Nu är det klart hur den tredje delen av Rosendalsfältet i Uppsala ska se ut. Flera vinnare har korats i den tävling som startade i höstas.
I samband med den tredje utbyggnaden av Rosendal i Uppsala arrangerades en markanvisningstävling där olika byggherrar fick komma in med förslag till nio olika delar av området. I sju av dessa har nu vinnare utsetts.

En liknande tävling genomfördes även vid markanvisningen av etapp två och en testtävling vid etapp ett. Enligt Jonathan Molund projektledare, mark- och exploatering är just tävlingsförfarandet något som Uppsala alltid jobbar med och som ger bra resultat.

– Att vinna en tävling är vägen in för att bygga i Uppsala. Vi vill ha kvalitet och upplever att det är ett bra sätt att få byggarna att anstränga sig till det yttersta. Vi är också nöjda med gensvaret från byggbranschen, säger Jonatan Molund.

Totalt kommer den tredje etappen när den är klar innefatta 1300 bostäder. Av dessa består 450 av tävlingsvinnarnas förslag. Till ett av två områden som inte fick någon vinnare finns det ändå färdigt avtal.

Preliminär byggstart för etapp tre är beräknad till första delen av 2018.

Vinnarna


Kvarter A: Lindbäcks Boende AB
Kvarter B: Bonava Sverige AB
Kvarter C: Småa AB
Kvarter F1: Cernera fastigheter AB
Kvarter H2: Balder projektutveckling AB
Kvarter I1: RW Bostad AB
Kvarter K: Möller & Partners
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125