23948sdkhjf

Batteridriven vibroplatta

Prototyp till liten vibroplatta med batteriet som motvikt visad på Maskinexpo.

Till hösten ska Swepacs batteridrivna vibroplatta på 50 kg vara klar för lansering och försäljning. På Maskinexpo fick besökarna en försmak i form av en prototyp. Den batteridrivna F50B baseras på en befintlig ”padda” i företagets program.

– Vi har tagit upp ett gammalt patent där vi använder batteriet som motvikt. Drifttiden är ungefär en timme, vilket räcker för de flesta arbetsuppgifter den kommer att användas till, exempelvis för marktegel. Men en snabbkoppling gör det väldigt enkelt att byta batteri så förmodligen kommer vi att sälja produkten med två batterier. Laddtiden blir ungefär två timmar, säger Swepacs försäljnings- och marknadschef Glenn Eriksson.

– Det är bra drag i företaget nu och riktigt roligt att se hur marknaden tagit emot våra produkter. Förra året nådde vi all time high och 2017 har börjat bra. Inte minst har det betongprogram vi lanserade 2013 tagits emot väl och därför utökar vi programmet med en enkelvibrobalk som vi också tagit med oss till mässan. Det är ett enklare komplement till våra längre balkar. Tanken är att den ska underlätta arbetet i samband med mindre gjutningar och där utrymmet är begränsat, säger Glenn Eriksson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094