23948sdkhjf

Slalombacken i Eskilstuna höjs

Före detta EM-domaren i fotboll, Peter Fröjdfeldt, projektleder en höjning av Vilstabacken i Eskilstuna.
70 000 kubikmeter med massor kommer att läggas till slalombacken i Eskilstuna för att höja den 10 meter. Det motsvarar 2800 fullastade lastbilsflak.

Projektledare för backhöjningen är Peter Fröjdfeldt på Eskilstunas Kultur- och fritidsförvaltning. Många känner honom som en av Sveriges mest framstående fotbollsdomare, med bland annat en EM-kvartfinal på meritlistan.

– Det svåraste har varit att hitta bra material som är godkänt miljömässigt. VI har letat massor både här och där, säger Peter Fröjdfeldt till entreprenad.com.

Materialet som kommer att använda s hittade man till slut där ett annat bygge som hade problem med överblivna massor.

– Vi tittade först på massorna som blev över efter rivningen av den gamla sporthallen, men de var inte tillräckligt bra rent miljömässigt. Vi har byggt en logistikpark i Kjula, strax utanför Eskilstuna, där vi får väldigt mycket massor över.

Lasbilarna som ska leverera materialet kommer att köra in ovanifrån på baksidan av backen. Ett uppdrag som M4 har. För att det det ska gå smidigt krävs någorlunda gott väder utan stora mängder regn.

– Nu måste vi se till att vägen som lastbilarna som ska komma in på är stabil. Det är ju 2800 lastbilar som ska in så det måste ju hålla. Vi har folk från Eskilstuna energi och miljö som ska se till att det efterhålls.

Förutom att se till att vägen håller för transporterna har det varit et arbete med att avgränsa området från resten av backen. Det är ett motionsspår som nu delvis kommer att vara avstängt under arbetet.

M4 som sköter leveranserna av massorna står även för anläggningen uppe på skidbacken.

– Det kommer att finnas en maskin på plats som packar materialet direkt. Vi kommer att göra backen större bakåt, för att det ska finnas utrymme för lastbilarna att köra in och vända. Så finns maskinen där som kan smeta ut det, säger Peter Fröjdfeldt.

Om det är bra väder ska projektet inte behöva ta mer än två till tre månader. Och projektet ligger nu helt i fas.

– Nu ska vi ha klartecken från miljö och leverantör, men de skulle kunna köra igång om en halvtimme, säger en startklar Peter Fröjdfeldt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078