23948sdkhjf

Soptrejken fortsätter under fredagen

I går spreds uppgifter om att alla strejkande sopåkare i Stockholm blivit uppsagda. Något som företaget Reno Norden tillbakavisar.
Ord står mot ord i konflikten mellan sopåkarna och företaget Reno Norden. De strejkande sopåkarna sa under torsdagen att de alla hade sagt upp från sina arbeten.

Reno Norden svarade i ett pressmeddelande att ingen har sagts upp, men att man tar ärendet till arbetsdomstolen för att begära ett skadestånd för den vilda strejken. De skriver också att "det kan innebära avsked om den olagliga strejken fortsätter".

Strejken har pågått under uppmärksammade former både under onsdagen och torsdagen. Strejken är en så kallad vild strejk där man utan fackets välsignelse går ut i strejk. Fackförbundet Transportarbetareförbundet har uppmanat sina medlemmar att återgå till arbetet.

Bakgrunden till strejken är att sopåkarna motsätter sig det nya löneavtalet som skulle innebära sänkta löner. De har i samband med det valt att inte delta i en nyckelinventering som de då menar skulle göra att de lämnade ifrån sig sin yrkeskunskap och lättare skulle kunna ersättas med andra sopåkare.

Dagens nyheter uppger att strejken fortsatt under fredagen, men att åtgärder satts in för att kunna hantera avfallet som inte har hämtats.

– Nu är det planering på hög nivå i alla läger. Reno Norden har kontakter ute med andra aktörer som hämtar i Stockholm i dag och som har tidigare erfarenhet av hämtning i Stockholm, så att det blir mer rörelse på sophämtningen under lördag och söndag, säger Katarina Johansson, enhetschef på Stockholm vatten och avfall till tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094