23948sdkhjf

Bostadministern vill få in fler utländska bolag

Regeringen har givit Boverket i uppdrag att upprätta en webbplats som ska göra det lättare för utländska företag att ta sig in på den svenska byggmarknaden.
För att öka konkurrensen inom byggsektorn vill regeringen göra det lättare för utländska bolag att ta sig in på marknaden. Bland annat ska en ebbplats upprättas som översätter svenska byggregler till andra språk, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Tanken är att ökad konkurrens från företag från andra länder ska göra att det byggs mer. Som det är nu menar regeringen att bolagen utifrån inte ger anbud i samma utsträckning delvis på grund av att de inte förstår regelverken.

– Vi vill underlätta för utländska företag att bygga bostäder i Sverige. En ökad konkurrens kan bidra till lägre kostnader och att vi får fram fler bostäder snabbare, säger bostadsminister Peter Eriksson.

Boverket ska samarbeta med berörda statliga myndigheter som Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljöverket, Kommerskollegium, Lantmäteriet, Tillväxtverket, Trafikverket och länsstyrelserna samt kommuner och landsting. Webbplatsen förväntas vara i drift om ett år.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.103