23948sdkhjf

Grundläggaren ökar expansionstakten

Deras pålar har de senaste tio åren grundat 100 000 meter mark.
Linköpingsföretaget Grundtuben ökar expansionstakten. Planen är att de om tio år ska ha vunnit mark långt utanför Sveriges gränser. Det framgår av ett pressmeddelande.

Företaget, som jobbar med grundläggning som bygger på expansionsteknik, passar precis på att fylla tio år. Under dessa år har deras expansionspålar grundat 100 000 meter mark – främst för bullerskärmar.

Expansionspålen fungerar ungefär som en expanderbar skruv. Den fungerar i de flesta jord- och marktyper och även under vatten. Miljöpåverkan uppges också vara ytterst begränsad.

– Vår teknik ligger helt i tiden, då den både är effektiv och hållbar. Hittills har användningsområdet främst varit bullerplank utmed vägar och järnvägar. Men den fungerar till mycket annat, som grundläggning av fritidshus, skärmtak, carportar, master, verandor och större vägskyltar. Nu, efter tio år på marknaden, tar vi nästa kliv för att bryta ny mark och öka expansionstakten ytterligare, säger vd Tonny Werleman.

Företaget arbetar med de större aktörerna på marknaden som till exempel Peab, NCC, Skanska, Trafikverket, Svevia och Veidekke. De jobbar även mot kommuner samt mot mindre aktörer runt om i landet.

Grundidén uppstod redan år 1996 i entreprenadbolaget Hannäs Smide & Montage. De fick då en licens att använda ett jordankare för grundläggning i sin entreprenadverksamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063