23948sdkhjf

Stockholmsbjörn blir grön

Entreprenörer inom markanläggning och grönyteskötsel går samman.

Samgåendet 7 juli mellan Björnentreprenad och Green Landscaping förenar lokal kännedom med ekonomiska muskler och skapar därmed en än starkare aktör på marknaden för markanläggning och grönyteskötsel i främst norra Storstockholm.

Samgåendet ger goda förutsättningar till samordning av bland annat resurser, kompetens och kundrelationer i främst norra Storstockholm där Björnentreprenad bedriver merparten av sin verksamhet inom grönyteskötsel och markanläggning. Företaget utgår från Bro och omsatte 2016 cirka 90 miljoner kronor med som mest ungefär 35 medarbetare under högsäsong.

– Björnentreprenad har ett gott rykte som familjeägt kvalitetsbolag med starkt lokalt varumärke. Företaget har god kompetens inom både skötsel och anläggning och vi ser fram emot att utveckla samarbetet i och omkring Stockholm, säger Johan Nordström, vd för Green Landscaping, en koncern som förra året omsatte runt 680 miljoner kronor.

Tanken är att driva Björnentreprenad vidare som ett fristående dotterbolag inom Green-koncernen med oförändrat namn och varumärke.

De tidigare ägarna Jenny och Janne Pettersson går i samband med samgåendet in som delägare i Green och kommer att ingå i Greens ledning.

– För oss innebär det stora möjligheter att ta del av en större organisations resurser, kompetens och konkurrensfördelar, säger Jenny Pettersson.

Upplägget är därmed det samma som när Tranemo Trädgårdstjänst införlivades i Green Landscaping-koncernen en vecka tidigare.

Med samarbetet ökar bolagen sin närvaro på den regionala marknaden i och omkring Borås, Ulricehamn och Tranemo. Även Tranemo Trädgårdstjänst kommer att drivas som ett fristående dotterbolag med sitt eget namn och varumärke. Företaget har upp till 100 medarbetare under högsäsong och omsatte kring 88 miljoner kronor under 2016. Företagets ägare och vd Roger Carlsson går in som delägare i Green och kommer att ingå i Greens ledning.

– Vi ser styrkan i att kunna verka över större områden, fler kunder och ytterligare tjänster, säger Janne Pettersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079