23948sdkhjf

Kraftig förbättring för Volvo CE

Orderingången ökade med hela 54 procent i det andra kvartalet.
Volvos förbättringsprogram för anläggningsmaskinerna ger resultat. Det justerade rörelseresultat ökade till 2.460 miljoner kronor i det andra kvartalet (810). Det framgår av delårsrapporten.

Rörelsemarginalen var 13,3 procent (5,9).

– Volvo CE har överlag mycket konkurrenskraftiga produkter och tjänster med bra positioner på viktiga marknader och segment. Vi kommer fortsätta arbetet med förbättringsprogrammet som fokuserar på kärnprodukter och segment, kontinuerliga förbättringar, högre kvalitet och sänkta kostnader, säger AB Volvos vd Martin Lundstedt.

Den europeiska marknaden steg med 14 procent till och med maj, driven av tillväxt i alla större marknader, däribland Tyskland, Storbritannien och Frankrike.

Den nordamerikanska marknaden växte med fyra procent jämfört med föregående år med tillväxt för kompaktgrävare och större grävmaskiner.

Den kinesiska marknaden var 65 procent högre än föregående år, med en kraftig återhämtning i efterfrågan på grävmaskiner och hjullastare.

Under kvartalet steg orderingången med 54 procent till 16.209 maskiner tack vare en fortsatt återhämtning av marknaden på global nivå med starkt orderingång i Kina och snabb tillväxt i Ryssland. Leveranserna steg med 49 procent till 17.472 maskiner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141