23948sdkhjf

Förarbrist leder till otömda kärl

FTI har för närvarande problem med sin tömningen på återvinningsstationer i Göteborgsområdet. Förarbrist hos entreprenörerna orsak.
Nu under sommaren har Förpacknings- och Tidningsinsamlingen(FTI) utökat antalet hämtningar, vilket man gör varje sommar när det strömmar till med turister. Det kan, enligt regionchefen Magnus Örnborg, ha bidragit till bristen på förare.

– Överallt behöver man inte sätta in extraförare, men om man lägger till lite hämtningar, då kan det behövas något extraskift här och var. Det byggs ju mycket annat i Göteborgsområdet. Jag skulle tippa att det går ganska många förare till andra verksamheter, säger Magnus Örnborg till entreprenad.com.

Nu under veckan har vissa stationer haft särskilda problem. De har prioriterats i hämtningarna, men det leder till att det uppstår problem på andra håll, så det är svårt för Magnus Örborg att beräkna när det blir som vanligt igen.

– Som situationen ser ut nu fokuserar vi på att städa upp kring stationerna för att minska problemen med lukt och att avfall blåser omkring.

– Jag har ingen aktuell tidsplan, men vi jobbar nu med att prioritera. Det gör att vi kan undvika att samma stationer drabbas hela tiden. Allt rullar men det kommer att bli förseningar här och var. Jag räknar med att det är problem nu under hela augusti.

Bland de drabbade kommunerna är Tjörn, Orust och Göteborg.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094