23948sdkhjf

Maserfraktbolagen blir till ett - han är ny vd

Efter 15 år som skilda företag blir Maserfrakts tre företag ett.
Det händer mycket i Maserfrakt just nu. De tre bolagen blir till ett, och vd för det nya företaget blir Arne Helmersson, det beslutades vid styrelsemötet i juni.

– Vi tror på att det blir en bättre samordning med bland annat administrativa tjänster. Distribution och anläggning har ju utvecklats rätt rejält under de här 15 åren, men de tenderade att växa ifrån varandra, då ville vi gå tillbaka till ett bolag för att hålla ihop det här, säger Arne Helmersson till entreprenad.com.

Nu kommer bolagen att bilda egna affärsområden i det samlade bolaget.

– Framförallt vet ju alla att man tillhör samma företag. Trots att man har varit en koncern har man ju juridiskt varit egna bolag. Det är inte det samma som nu när vi sitter ihop i ett enda bolag. Det ökar samhörigheten bland personal och ägare.

Enligt Arne Helmersson har det uppstått viss förvirring hos en del kunder när det fakturerats från olika bolag.

– Sen har det funnits mycket fördelar, men varje organisation har sin tid, och vi tycker det är läge att gå tillbaka till originalet. Vi har varit väldigt ensamma i vår bransch om att köra i flera bolag. Det skiljer ganska mycket i distribution mellan en linjetrafik och schakter med grävmaskiner. Vi jobbar på en bred marknad och vi behöver hålla ihop det här med ett bolag.

Vilka utmaningar har du som ny vd?

– Det krävs ju en omorganisation, jag kan inte gå in så mycket på det. Vi hade sagt att det skulle vara klart till årsskiftet men det kommer troligtvis att landa våren 2018. Då blir vi ett bolag.

En av orsakerna till att omorganisationen blir senare än planerat, är att Maserfrakt nu fått klartecken från Konkurrensverket om förvärvet av GMT i Gästrikland.

– Igår kom svaret från konkurrensverket att de accepterar det här. Och det är också en milstolpe. Nu är det upp till oss att få ihop det här. Punkt ett är att få ihop GMT med Maserfrakt, sen kommer omorganisation i vår, säger Arne Helmersson.

Vilka som blir affärsområdeschefer är i nuläget inte klart. Förutom på en post.

– Det enda som är klart är att vd:n för Maserfrakt anläggning, Daniel Eriksson kommer att fortsätta som affärsområdeschef i affärsområdet anläggning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11