23948sdkhjf

Kraftig harv med vändbara rivare

En ny harv påstås göra det lättare att planera jord- och gräsytor. Harven finns i flera olika arbetsbredder och harvmattan är försedd med fyra rader vändbara rivare där den ena sidan är slät och den andra tandad.

Ystamaskiner lanserar den nya gräs- och planeringsharven Zocon. Företaget beskriver den Hollandstillverkade harven som kraftig, den är trepunktsupphängd och tänkt för att lufta gräs och betesmarker eller för att planera av till exempel större grusytor.
Harvmattan är försedd med fyra rader vändbara rivare där den ena sidan är slät och den andra tandad, berättar Ystamaskiner.
Den släta sidan ska användas för jämna ut och planera jord- och gräsytor, den tandade ska lufta och riva upp jord- och gräsytor.
Rivarna väger 2,15 kg styck och sitter ihop med stålringar. De tolv millimeter tjocka ringarna har en diameter på 145 millimeter och uppges vara tillverkade i stålkvalitet GGG50.

Enligt Ystamaskiner ska harven effektivt jämna ut tuvor, små jord- och sorkhögar, den ska också vara användbar för att jämna ut mark som bökats upp av vildsvin samt för att riva sönder djurspillning.
När harven ska gå från arbetsläge till transportläge fälls två dubbelverkande hydraulikkolvar upp, för transportläget finns dessutom två kraftiga låssäkringar, förklarar Ystamaskiner.
Transportbredden är 2,31 meter och harven finns i tre olika arbetsbredder: fem, sex eller åtta meter. Egenvikten vid de olika arbetsbredderna är 635 kg (fem meter), 715 kg (sex meter) samt 835 kg (åtta meter).
Ystamaskiner tillägger att större delen av maskinen är galvaniserad och hävdar att den kraftiga konstruktionen innebär en lång livslängd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078