23948sdkhjf

Skånska maskinuthyrare utmanar tillsammans

Två av Sydsveriges största maskinuthyrare har gått samman för att ta upp kampen mot jättarna.
Tidigare i sommar gick Dennis maskinuthyrning ihop med Stål och hyr group AB. I mars köpte investeringsfonden Accent equity 2012 upp Stål och hyr group AB och i samband med det började Stål och hyrs vd Jörgen Grubbeson bearbeta Dennis Brandt om en eventuell ihopslagning.

– Jag ringde upp Jörgen för att gratulera. Då frågade han om vi var intresserade att sälja, då sa jag nej, men senare träffades vi igen och då hade jag ändrat mig, säger Dennis Brandt, vd och tidigare ägare av Dennis maskinuthyrning.

Dennis maskinuthyrning kommer att fortsätta som ett eget företag inom Stål och hyr group.

– Jag visste vilken köparen var och att den inte skulle ställa till så mycket, sen diskuterade vi i familjen och kom fram till att det är en bra köpare som vill bygga ut verksamheten. Ungefär som ett Cramo eller Ramirent.

Målet nu hos Stål och hyr group är att växa. Bland annat ska man öppna en till depå i Göteborg under nästa år.

– Vi har känt till Dennis Maskinuthyrning i många år då bolaget har ett mycket gott rykte bland kunderna för sin servicegrad och tillgänglighet. Vi är imponerade av hur Dennis har byggt upp sin verksamhet och ser fram emot att gemensamt öka vår expansionstakt, sa Jörgen Grubbeson, vd för Stål och hyr i slutet av juni.

Det är ungefär en månad efter ihopslagningen som vi pratar med Dennis Brandt.

– Nu har det landat lite så det känns jättebra att jag tagit det här beslutet. Jag har ju sålt ett företag tidigare. Det var en sammanslagning av tre företag som blev Clifton. Det är ju ett företag man ser lite överallt. Detta kommer man förhoppningsvis också kunna se överallt sen. Kul att kunna vara en del i det, säger Dennis Brandt.

Den närmsta framtiden för honom innebär inte så stora skillnader i vardagen. Men vid årskiftet blir det ändring.

– Från den 31 december kommer jag ha 52 veckors semester om året, säger han och skrattar.

Han ska gå i pension, men kommer ändå att ha en del att göra.

– Jag kommer att ha en plats i styrelsen. Sen har vi en del kvar i företaget så vi kommer nog engagera oss i det. Mer i en rådgivande roll. Och vi har ju fastigheterna kvar, så det blir lite jobb med det.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125