23948sdkhjf

Veolia slår på stort – köper Hans Andersson Recycling

Veolias senaste förvärv och försäljning ska bereda väg för både omvandling och intåg på ny marknad.
Veolia Nordic gör något man kallar "en bredare omvandling" och öppnar plånboken för köp. Tidigare har man förvärvat en gren av Corvara Industri- och skadeservice (verksamheten inom industrirengöring) och nu rör man om i grytan med ännu ett förvärv.

Det senaste bolaget att ansluta till Veolia är Hans Andersson Recycling, något som gör att koncernen i Sverige ger sig in på en ny marknad i form av miljötjänster inom avfallshantering.

Enligt Veolia innebär köpen även att man nu kan erbjuda hela koncernens utbud på de nordiska marknaderna.

– Förvärven av Hans Andersson Recycling och Corvaras verksamhet inom industrirengöring utgör en väsentlig utveckling av Veolias närvaro i Norden. Vi går inte bara in på en ny marknad i Sverige, utan lägger också till kompletterande tjänster och expertis som våra kunder kan dra nytta av, säger Håkon Vist, koncernchef för Veolia Norden, i ett uttalande.

Köpet av Hans Andersson Recycling omfattar alla tillhörande dotterbolag – 14 hel- och delägda bolag med 500 anställda och en samlad omsättning på cirka 1,5 miljarder kronor.

Samtidigt har man sedan tidigare valt att sälja en del av koncernen – det svenska fastighetsförvaltningsbolaget Veolia FM – då man inte längre ser området som en del av sin kärnverksamhet. Köpare är serviceföretaget Lassila & Tikanoja (L&T), ett företag som Veolia hoppas kan utveckla bolaget vidare.

Köpet av Hans Andersson Recycling samt försäljningen av Veolia FM beräknas vara genomförda 31 augusti, medan förvärvet av Corvaras verksamhetsgren förväntas vara klar 1 september.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172