23948sdkhjf

Satsar på en eldriven framtid

Thovo AB har satsat hårt på eldrivna maskiner, men inom vissa branscher tycks det ta längre tid än i andra.
– Målet är ju att hitta nya kunder som vill köpa produkter. Vi är ju nischade på eldrivet. Entreprenadmässan är kanske inte optimalt, men våra maskiner går att använda på många olika sätt, säger Thomas Voeler från Thovo till Entreprenad.com.

Det primära i deras försäljning av eldrivet är inte heller inom entreprenad, men det är ändå något som företaget satsar på.

– Vi vill ju gärna att det här med eldrivet ökar. Vi vill ha mer förfrågningar. Och när man får är det ofta för att de fått någon begäran att det ska vara emissionsfritt. Det är fortfarande en del skepsis kring el och batteridrivet.

Kan gå samma väg som bilindustrin
När vi pratar om framtiden för eldrivet inom entreprenadbranschen gör han jämförelsen med bilindustrin. För tio år sedan fanns det samma skepsis där. Något som nästan helt försvunnit i dag menar han.

– Vi vill visa upp och demonstrera att det verkligen fungerar. Vi säljer ju en hel del inom demolering och rivning, vilket är en ganska aggressiv miljö att arbeta i. Men maskinerna klarar ju av de här arbetstimmarna.

Nog är det så att de tror på eldrivet i framtiden, men just nu är det möjligen något annat som gäller för att nå ut till många.

– Jag tror ju att alternativet med hybrid är det bästa.

Vilka nyheter kommer ni att ta med till mässan?
– Vi kommer ha en utility vehicle. Det är som en eldriven fyrhjulig golfbil. Den är mest tänkt för kommuner, entreprenader och byggarbetsplatser. Vi har även en backlastare som är batteridriven.

Det kommer dock inte bara vara eldrivet på mässan hos Thovo.

– Sen har vi såklart med våra vanliga maskiner vi säljer, som minidumprar och kompaktlastare i olika versioner. En blandning av diesel, bensin och el.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093