23948sdkhjf

Byggstart för Ebbepark

Byggnationerna igång och vid årsskiftet kliver Peab in i projektet.
De kommunala bolagen Stånågstaden och Sankt kors fastigheter ska bygga den nya stadsdelen Ebbepark i Linköping. Ett äldre industriområde ska nu omvandlas till bostadsområde.

– Ebbepark är vårt största projekt och ett unikt tillfälle att skapa fler bostäder i ett attraktivt läge, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden i ett pressmeddelande.

Stångåstadens första etapp byggs av Peab. Den innefattar 100 lägenheter och tre lokaler. Det kan bli mer för Peab, som har skrivit en avsiktsförklaring med bolaget om att bygga tre etapper, rapporterar Affärsliv .

Sankt kors fastigheter bygger också delar av den nya stadsdelen. De har valt att satsa på flera mindre aktörer. Ramavtal har tecknats med nio olika entreprenörer. Deras del i stadsdelen är huvudsakligen lokaler för uthyrning.

– Vi anser att vi är så pass bra på projekteringen att vi kan göra det själva och i stället ta in i olika företag för alla delmoment. Eftersom vi tar bort ett led i kedjan tror vi också att vi kan hålla priserna nere, säger Johan Kristiansson, vd på Sankt kors till Affärsliv.

Under sommaren har rivning av de gamla kvarteren pågått. Totalt ska det byggas 60 000 kvadratmeter verksamhetsyta och runt 600 bostäder. Sankt kors har påbörjat sin första etapp och byggstart för Peabs första etapp är i januari 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094