23948sdkhjf

Sverigepremiär för ny shredder

Snart kommer en helt ny shredder till den svenska marknaden. Andersen Constractor lanserar Arjes nya Impaktor 250 under Entreprenad Live.
På mässan CONEXPO-CON/AGG i Las Vegas i mars lanserade Arjes shreddern Impaktor 250. Den kombinerar kvarn och en käftkross och byggd för att krossa betong, tegel, asfalt och byggavfall.

Den krossar materialet i en tvåstegsprocess där materialet först krossas i två valsar, för att sedan sekundärkrossas av dubbla mothåll i kombination med en vibroplatta, för att få den exakta slutfraktionen.

– Arjes Impaktor 250 har flera unika fördelar och krossar även tegel, asfalt och byggavfall effektivt, säger Svend M Andersen, vd på återförsäljaren Andersen Contractor AB i ett pressmeddelande.

Maskinvikten ligger på 13,5 ton och slutfraktion mellan 0 – 55 mm. Kapaciteten för att krossa betong ligger på 95 ton/timme och 110 ton/timme för bygg- och rivavfall. Den har ett hydrauliskt sänkbart chassi och Andersen skriver i ett pressmeddelande att uppställningstiden endast ska vara två minuter.

Det finns tvåa alternativ för motorn. Antingen en Volvo Penta 220 hk dieselmotor steg 4 final, eller en 160 kW elmotor i stationärt utförande. Den har larvbandsunderrede kombinerat med lastväxlarsystem för transport.

Första chansen att se den nya shreddern var i Andersen Contractors monter under Entreprenad live.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078