23948sdkhjf

Ny och snabbare Volvolastare

En helt ny Volvolastare visades upp på Load up North, Volvo L25H fick Europapremiär i Boden. "Den gamla modellen var en fantastiskt bra liten servicemaskin, den nya är ännu bättre."

Boden. Swecon är en av Load up Norths trognaste utställare, de har varit på med alla mässor sedan starten, de var först att boka in sig på årets mässa, och har lovat bort sig även inför nästa års evenemang.

Det har varit riktigt bra, säger Fredrik Rigö, Swecons marknadskommunikationschef om årets upplaga.

Företaget märkes verkligen på mässområdet, Swecon hade tagit med sig 16 maskiner till Boden, till och med de riktiga jättarna fick plats i montern.

Det är roligt att vi fick hit det största vi har – A60H och 750E, kommenterar Fredrik Rigö.

Swecon hade också en del nyheter att visa, varav en Europapremiär -i montern fanns en helt färsk liten hjullastare – L25H ersätter L25F.

De hoppade över en generation, förklarar Fredrik Askling, Swecons produktspecialist för kompaktlastare.

Den knappt fem ton tunga maskinen har fått en ny 48 kilowatt stark motor som uppfyller kraven för steg IIIB, avgasreningen sker med en dieseloxidationskatalysator, inget partikelfilter behövs och maskinen kräver inte heller någon filterbränning.

Det är bara att tuta och köra, säger Fredrik Askling.

Den som tutar och kör kan dessutom köra betydligt snabbare än tidigare, den starkare motorn ackompanjeras av en uppgraderad drivlina, och maskinen klarar nu en hastighet på 30 kilometer i timmen.

Det har funnits ett önskemål att kunna köra snabbare, säger Fredrik Askling.

Den högre hastigheten har inneburit att även bromsarna förstärkts, maskinen har en ledad och oscillerande midja och föraktiverad 100 procent differentialspärr på båda axlarna.

I hytten utlovas god sikt, justerbar rattstång och ett väl synligt insteg, ”ett av de största filtren i branschen” ska dessutom underlätta arbete i dammiga miljöer lovar Swecon.

Joysticken har tre funktioner, inklusive hydrauliska tillbehör, multifunktionsskopor, sopmaskiner och jordborrar, bromspedalen är dessutom försedd med inchingfunktion som ska göra det möjligt att krypköra.

– Den gamla modellen var en fantastiskt bra liten servicemaskin, den nya är ännu bättre, den är lite kraftigare och eftersom den går snabbare tror vi att den kan locka en ännu bredare kundgrupp, säger Fredrik Askling.

Maskinen kommer väl till pass både när det gäller snöröjning, godshantering, lantbruk med mera med mera, lovar han.

Den har helt klart blivit intressant för fler.

Hjullastaren är 2,5 meter hög och har en svängradie på drygt åtta meter. Den ska tillverkas i tyska Kontz, produktionen ska komma igång nu i höst och Swecon tippar att den första leveransen sker senare under hösten.

En annan nyhet i Swecons monter var minigrävaren EC27D, en 2,7 ton tung grävmaskin som ska börja säljas under hösten/vintern.

Den har förfinats och uppdaterats, med ny design, ny hytt och nytt hydraulsystem, säger Fredrik Askling.

Det nya hydraulsystemet ska innebära lite mindre förluster,

– Den är lite bättre på allt, och har riktigt bra åtkomst för service, säger Fredrik Askling.

Han lyfter också fram det patenterade transparenta hydrauloljefiltret, där det ska gå att se direkt om det kommit smuts i filtret.

Det är de små detaljerna som avgör, Volvos kompakta grävare har mycket genomtänkta detaljer, det är få saker som lämnas åt slumpen.

Swecon passade också på att flagga lite för det snöröjningspaket man införde i fjol, två mindre maskiner försedda med vikplog fram och sandspridare bak.

Vi ser det som ett serveringsförslag, vi vill visa vad maskinerna kan göra, sedan kanske kunden vill ha sin maskin utrustad på ett annat sätt, kommenterar Fredrik Askling.

I fjol sålde Swecon drygt 60 L35G och närmare 40 L30G, och Fredrik Askling är nöjd med gensvaret.

Det gick riktigt bra, framförallt vill vi visa hur flexibla maskinerna är och vad man kan göra med dem.

Läs gärna mer om årets upplaga av Load up North här.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11