23948sdkhjf

Efterlängtat paket

Pon Equipments lyfte fram sin ME-edition på Load Up, en paketlösning de hävdar varit osedvanligt lyckad. – Även om Caterpillar är världens största leverantör har de varit väldigt lyhörda för de svenska kundernas önskemål,

Boden. Pon Equipment hade en stor monter på Load up North, 300 kvadratmeter utställningsyta och lika mycket demoyta.

Det har varit bra fart på mässan, säger Mikael Nyberg, försäljningschef på Pon Equipment.

Företaget hade inte några färska nyheter på plats utan satsade i stället på att visa sin bredd, Mikael Nyberg framhöll gärna de tekniska landvinningar Caterpillar gjort under de senaste åren.

Cat har kommit långt när det gäller bränsleoptimering, bränsleekonomin är riktigt bra.

Han ser en annan stor fördel i att man inte ens behöver stanna maskinen när bränslefiltren ska renas, den 45 minuter långa regenereringsprocessen startar på maskinens eget initiativ.

Den känner av när det är dags, kommenterar demoföraren Mikael Hägglund.

Föraren kan avbryta eller påskynda processen, eller bara fortsätta arbeta.

– Det stör inte produktionen alls, kunden kan också avläsa hur mycket bränsle som gått till reningen, det är lite unikt, säger Mikael Hägglund.

Pon Equipment lyfte dessutom fram företagets nya paketerbjudande, i samarbete med branschorganisationen Maskinentreprenörerna och ett antal partners finns fyra grävmaskiner och två hjullastare att köpa i färdiga kit, med utvald utrustning, funktioner, serviceavtal etcetera, det kan till exempel bestå i att maskinen levereras med planerskopa och tiltrotator från Engcon och Cat Grade Control installerat och klart, till ett fast pris.

ME har lyssnat på vad medlemmarna vill ha och även om Caterpillar är världens största leverantör har de varit väldigt lyhörda för de svenska kundernas önskemål, säger Mikael Nyberg.

Han uppger att Caterpillar ligger så långt framme i den tekniska utvecklingen att det blir mycket man ”får på köpet”.

– Eftersom Cat Grade Control finns med i ME-edition slipper till exempel den som vill bygga ut systemet installera sensorer och kabelhärvor, det finns redan från fabrik, det blir därmed mycket mera effektivt.

Kortare ledtider utlovas med paketlösningen, det uppges också vara lättare att lagerhålla alla delar.

Paketlösningen har många fördelar och det har sålt väldigt bra, kommenterar Mikael Hägglund.

Läs gärna mer om årets upplaga av Load up North här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095