23948sdkhjf

Nischad entreprenad – Lastbilen ska bli traktor

Swedmog satsar just nu stort på Unimog – Ett fordon som anpassas efter kundens behov.
– Vi kommer att ta med en väggrensklippare som har utblås för att antingen blåsa in materialet man klippt eller blåsa ut det långt bort från vägen. Det är Mulag som kommer hjälpa oss med det, säger Cleas Fehling på Swedmog till Entreprenad.com.

Det som man främst skulle kunna hitta i Swedmogs monter under Entreprenad Live är, enligt Clars Fehling, specialprylar som man kanske inte visste fanns. Det är entreprenaddelen som är det stora området just nu för företaget.

– Det är det vi kommer att satsa hårt på. Det är på entreprenadsidan på Unimog som vi har upplevt att efterfrågan är stor, så det är det här ett koncept vi satsar på just nu.

Vad vill köparna ha?
– De efterfrågar flexibla fordon som ska klara av både vinter- och sommartid.

Hur löser ni det åt kunderna?
– Vi lägger mycket tid på behovsanalysen. Sen har vi ett fantastiskt nätverk av leverantörer runt om i Europa och bra maskiner som är byggda för att kunna kopplas på. Och så bygger vi tillsammans med kunden ihop koncept som passar kunden.

Enligt Claes Fehling händer det mycket på marknaden just nu. Märken byter agenturer och för Swedmog själva kan en annan klassificering av deras Unimog göra mycket.

– Vi hoppas kunna få Unimog traktorregistrerad 2018. Det kommer öppna upp en ny marknad eftersom man inte kommer behöva ha C-kortsbehörighet. Där får vi också in efterfrågan på flexibla fordon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078