23948sdkhjf

Trejon tror på entreprenad

Trejon ser en ökad efterfrågan på entreprenadsidan och satsar därför stort, produktionen ska ökas, produktprogrammet ska utvecklas och fabriken ska byggas ut.

Trejon tillverkar produkter både för skogsbranschen, lantbruksbranschen och entreprenadbranschen, entreprenad har hittills varit den minsta delen av verksamheten men det ska det bli ändring på hoppas vd Henrik Johansson.

Vår vision framåt är att förstärka vår närvaro på entreprenadmarknaden.

Företaget har egen tillverkning och under de senaste fem åren har man investerat stort i fabriken, som ligger i Estland.

– Vi har byggt ut anläggningen varje år och 2017-2018 kommer vi att satsa 35-40 miljoner på fabriken.

Ökade volymer inom skog och lantbruk är bara en del av förklaringen.

Det handlar också om en ökad efterfrågan på nya produkter på entreprenadsidan.

Trejon har historiskt sett levererat främst mot lantbruket, men i takt med att lantbrukarnas behov har förändrats har man sett nya marknader öppna sig.

I dag är det många lantbrukare som behöver utrustning för att till exempel sköta vägunderhåll vintertid och röja ris och sly på höst och vår.

– Vi vill dessutom bredda vårt kundunderlag och även vända oss mot renodlade entreprenörer, säger Henrik Johansson.

För att klara detta har produktutvecklingen styrts om, under de senaste åren har Trejon tagit fram ett antal U-plogar och i år lanserade man ett komplett sopprogram för entreprenadbranschen, med både uppsamlande sopar, sopvalsar och roterande sopar.

Trejon Optimal har tagits emot mycket väl av branschen, kommenterar Henrik Johansson.

Tanken är också att försöka tillgodose behoven även för entreprenörer som utför tyngre entreprenader.

– Nu tar vi till exempel fram produkter anpassade för att sättas på hjullastare.

Ett annat led i satsningen innebär att att synas mer på entreprenadarenan, Trejon deltog på Svenska Maskinmässan i fjol och i år har man hunnit medverka på Maskinexpo och Load up North.

– Vi vill bredda vår kundkrets och behöver komma ut och träffa branschen, förklarar Henrik Johansson.

Även internationellt försöker man göra mer väsen av sig.

Vi säljer på 23 marknader, framförallt i Europa men nu har vi till exempel varit med på Expo Champs, en mässa i Montreal– vi har sneglat länge på Kanada och nu har vi lanserat Trejon Optimal där och vi har redan fått beställningar.

Henrik Johansson betonar att Trejon inte kommer att släppa vare sig skogssidan eller lantbrukssidan, syftet är i stället att utöver detta lägga mer tyngd på entreprenadsidan.

Det har varit 60-70 procent skog och lantbruk, och 20-30 procent entreprenad, jag vill gärna jämna till den fördelningen så att det blir 50/50, konstaterar Henrik Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078