23948sdkhjf

Stör mig på mässan

Nu är det dags för Entreprenad Live. Jag är på plats hela torsdagen för att prata med er. Ryck tag i mig snacka lite.
Första gången jag kan minnas att jag var i kontakt med den branschen jag är i nu, var när jag var fem år gammal. Min farfar och jag åkte på ett viktigt möte i Umeå. Jag tror att det handlade om reparationer av en väg i byn 12 mil därifrån, men kan inte vara helt säker.

Farfar var den självklara personen att representera byn i det sammanhanget. Han var pensionerad från sitt jobb i Sundsvall som drift- och underhållsansvarig för gatunätet under 1980-talet, men kunde nog aldrig riktigt släppa det där med att jobba.

25 år senare ska jag på min första entreprenadmässa. Och visst hade varit kul att ha med farfar. Han hade kunnat berätta om hur långt utvecklingen kommit. Hur asfalteringen gick till på tidigt 1970-tal. Hur planeringen av snöröjningen fungerade. Eller hur han var med vid ett test av hållfastheten för den gamla Sandöbron. Men det får vara andra som berättar nu.

Mässor av olika slag har jag varit på. Både som privatperson, som student och som yrkesutövande. Utställare och besökare. Men inte just en entreprenadmässa. Det här är min första.

Mitt jobb på mässan kommer att handla om att prata med alla tänkbara människor. Det är alltid roligt. Det är roligt att få höra historierna. Prata med erfarna yrkespersoner lite längre än man egentligen har tid med. För det är ju i det läget ofta tyvärr för intressant för den knappa tiden.

Visst lär det bli så för nästan alla som är där. Den tänkta planen. Precis rätt personer, med rätt saker att sälja, rätt saker att säga och precis på den planerade tiden. Så blir det aldrig.

Och hur kul vore väl det? Visst vill vi nog alla få till just det där viktigaste av möten, och det brukar ju bli så bra. Men resten. Att hitta den där lilla prylen du inte visste fanns. Att prata med någon som har en idé du aldrig kommer att kunna släppa. Som gör att du i förlängningen förändrar ditt liv.

Oavsett vad, så hugg tag i mig, om du ser mig. Berätta om din idé, om din favoritmaskin, eller bara om hur du varit med och byggt ut vägarna i Sverige. Kanske har du någon gång arbetat med min farfar, eller du kanske är farfar eller mormor till en femåring som tycker att ett möte om en väg är mer spännande än en dag i lekparken. Den femåringen vill jag också prata med.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078