23948sdkhjf

Starkt första halvår i Helsingborg

En ökning med en dryg femtedel från förra året. Så mycket större var volymerna av containertrafik till och från Helsingborgs hamn första halvåret i år.
22 procent högre var volymerna av gods som kom in och skeppades ut från Helsingborgs hamn under perioden jan-juni i år jämfört med motsvarande period året innan. Helsingborgs hamn skriver i ett pressmeddelande att ökningen har flera orsaker. Starkt bidragande menar de har varit investeringar som gjorts och efterfrågan som varit högre är högre än året innan.

– Vi har under flera år rustat hamnen för att kunna växa effektivt i takt med kundernas framgång och behov. Timingen har varit god och idag levererar vi en helhetslösning för den globala transportmarknaden med allt från stuffing och stripping, lossning, lastning och lagring, säger Nicklas Romell, försäljningschef Helsingborgs Hamn.

Investeringar och kapacitetsökning har hamnat blivit lyckade tidsmässigt enligt Nicklas Romell.

– Våra nya investeringar och kommersiella aktiviteter ger resultat som syns. Detta sammantaget har givit Helsingborg en ökad kundtillströmning, säger Nicklas Romell, försäljningschef Helsingborgs Hamn.

De investeringar han syftar till är bland annat den nya kajen som blev klar i december förra året en ny mobilkran och en lastplattform.

Antalet containrar som hanterades i hamnen under första halvan av 2018 var 92 000, det är 17 000 fler än samma period föregående år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.087