23948sdkhjf

Transtema köper entreprenadföretag

Telekommunikationskoncernen breddar sin anläggningskompetens.
Mölndalsbaserade Transtema group AB, som bland annat bygger fibernät, har köpt 60 procent av anläggningsföretaget Nordlund Entreprenad AB, ett Lerumsbaserat företag som specialiserat sig på just fiberförläggning.

– Markentreprenörer med den typen av spetskompetens som finns inom Nordlunds kommer vara till stor nytta för oss, både inom och utom landet, säger Magnus Johansson, vd i Transtema Group, i ett pressmeddelande.

Ett längre samarbete mellan Nordlund entreprenad och Transtemaföretag har föranlett köpet. Johnas Nordlund, som startade Nordlunds Entreprenad 2012 kommer att fortsätta som vd i bolaget, som i dag har 18 anställda.

– Vi har under flera år arbetat med bolag inom Transtemakoncernen och trivts väldigt bra med samarbetet. I och med att vi nu blir en del av koncernen säkrar vi inte bara vår egen tillväxt utan kan även bidra positivt med både affärer och kompetens till koncernen som helhet”, säger Johnas Nordlund, vd i Nordlund Entreprenad AB.

Nordlund Entreprenad omsatte 2016 runt 12 miljoner kronor. Transtema group har en option på att lösa in även de återstående 40 procenten av bolaget inom 3 år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078