23948sdkhjf

Yanmars hjulgrävare snart redo för Sverigelansering

Generalagenten Wiklund trading håller just nu på att Sverigeanpassa demoexemplaren.
Efter att japanska Yanmar köpt Terex fabrik i Crailsheim, Tyskland har deras utbud ökat med hjullastare och lastmaskiner. Köpet av Terex hjullastare innebär en satsning på den Europeiska marknaden och Wiklund trading har den svenska generalagenturen.

Läs också: Ny storaffär: Yanmar köper Terex kompakta maskiner

Försäljningen har inte startat på allvar än i Sverige. Just nu sker en anpassning av maskinerna, med redskap och utrustning för den svenska marknaden. De kommer i storlekar mellan 7,4-12,5 ton.

– Vi anpassar alltid våra maskiner efter kundernas önskemål och det var därför viktigt för oss att lära oss maskinerna och dess funktioner, innan vi började med vår försäljning, säger Wiklund Tradings vd Niklas Wiklund i ett pressmeddelande.

Under Entreprenad Live kommer alla tre modellerna B75W, B95W och B110W att finnas för de som vill klämma och känna. För den som vill testa berättar Johanna Liljeblad på Wiklund Trading för Entreprenad.com att de ska ha öppet hus i Billeberga den 14-15 september. vilket är en 20 minuter lång bilresa från mässområdet.

Det kommer även vara möjligt att testa modellerna i deras anläggning i Enköping.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.109