23948sdkhjf

Skanskas vd avgår

Skanskas vd Johan Karlström vill sluta och avgår även från styrelsen. Enligt företaget ska en ny vd presenteras kring årsskiftet.

Enligt ett pressmeddelande har Skanskas koncernchef och vd Johan Karlström meddelat styrelsen att han önskar sluta som vd.

Han ska fortsätta i sin nuvarande roll fram till årsstämman den 13 april 2018. Då ska han även lämna företagets styrelse men han fortsätter arbeta som senior rådgivare till och med januari 2019. 

Johan Karlström har arbetat på Skanska i över 30 år, han har varit både platschef, projektingenjör, projektchef och regionchef och utsågs till vd och koncernchef 2008. Han har varit en del av koncernledningen sedan 2001 med ansvar för de nordiska enheterna och sedan för byggenheterna i USA, skriver Skanska.

Skanska är ett fantastiskt företag. Det är finansiellt starkt och värderingsstyrt med fullt av hängivna och kompetenta medarbetare som levererar projekt i världsklass. Det har verkligen varit en förmån att få vara en del av det under nästan hela min karriär, säger Johan Karlström i pressmeddelandet.

Johan Karlström har mycket framgångsrikt drivit företagets finansiella och operativa synergier, konsekvent levererat vinst inom byggverksamheten och växt utvecklingsverksamheterna med mycket starka resultat. Idag utgör de en betydande del av företagets värde. Johan är också en utmärkt ledare som varit mycket närvarande i organisationen, säger Hans Biörck, styrelseordförande i Skanska AB, i pressmeddelandet.

Arbetet med att utse en efterträdare har påbörjats, tanken är att en ny vd ska presenteras kring årsskiftet.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141