23948sdkhjf

Svevia får ta färjan

Mycket snö och ett fuktigt klimat väntar Svevia när de tar sig an det statliga vägunderhållet i södra Roslagen – totalt 787 kilometer väg.

Det här är ett område som präglas av kustnära skärgårdsmiljö. Klimatet är fuktigt och vintertid kan det bli ganska rikliga snömängder. Eftersom vi, precis som alla använder färja för att ta oss ut till vissa öar som ingår i uppdraget är det också förknippat med en viss logistisk planering, säger Nils Balstedt, Svevia, i ett pressmeddelande.

Trafikverket och Svevia har slutit ett fyraårigt kontrakt som uppges vara värt 31,2 miljoner kronor per år. Kontraktet kan förlängas med ett eller två år och trädde i kraft den första september.

I uppdraget ingår både sommarunderhåll – med sopning, slåtter, grönyteskötsel och underhållsbeläggning, och vinterunderhåll – med sandning, plogning och snöbortforsling.

Svevia uppger i en kommentar att företaget väntar sig intensiva men vackra somrar.

Sommartid fylls Roslagen av intensiv sommartrafik när sommarboende och turister anländer, det är stundtals trångt, men alltid en fantastiskt vacker miljö att arbeta i.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08