23948sdkhjf

Paus för snabbtåg till Oslo

Snabbtågen som går mellan Stockholm och Oslo kommer att ta en paus i fyra år. Det efter att spårarbeten som ska genomföras i Norge tar längre tid än väntat, uppger Arvika tidning.
Det är Arvika tidning som rapporterar om att spårarbeten som pågår på den norska sidan drar ut på tiden. Tanken var att det skulle ta två år men nu uppger Arvika tidning att det i stället kommer att ta fyra år. Något som Norges motsvarighet till Trafikverket, Jernbaneverket kommunicerat till SJ.

SJ väljer därför att använda sina tåg på andra sträckor under perioden. Sträckan kommer att trafikeras men inte med snabbtåg. På en träff med Handelskammaren och lokala företagare i Arvika sa SJ:s affärschef att de inte kommer att ha snabbtågen på sträckan på grund av .

– De har gått ifrån sitt löfte om att kontaktledningsarbetena ska ta två år. Nu säger de att det i praktiken kommer att ta fyra år, sa Anders Larsson på den träff som Arvika tidnings reporter var med på.

Pausen kommer att vara från 2018 och de fyra år som arbetena tar. Under den perioden ska snabbtågen ersättas med loktåg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078