23948sdkhjf

Miljoninvestering för bättre tiltrotatorer

Samtliga tiltrotatorer som tillverkas av Engcon ska i fortsättningen hårdtestas i två nyutvecklade, automatiska testanläggningar innan de levereras till kund. Bättre kvalitet och ökad säkerhet utlovas.

Engcon tar nu nästa kliv i sin kvalitetsutveckling genom att miljoninvestera i två testanläggningar till fabriken i Strömsund.

Enligt företaget kommer bland annat tiltrotatorns samtliga funktioner att testas till sina maxlägen för att säkerställa full rörlighet utan risk för klämskador. Andra viktiga testpunkter är hydrauliken för att upptäcka eventuella läckage, samt styrsystem och extrafunktioner.

– Vi testar alla tiltrotatorer, och i den här nya automatiska provkörningen kan vi köra samma typ av testprocedur utan att vara personberoende. Det är en styrka, säger Håkan Näsström, testansvarig på Engcon.

Den information som hämtas in under testerna sparas och kommer att bli ett värdefullt hjälpmedel även i framtiden.

– All provkörningsdata lagras i en databas och knyts till respektive tiltrotator som testas. Det här ger oss unik kontroll och ökad kvalitet med möjlighet till detaljerad uppföljning vid eventuella avvikelser, säger företagets kvalitetschef Mats-Erik Wiktorsson.

– Genom vårt kvalitetsarbete ökar vi effektiviteten och kvalitén, vilket i slutändan ger bättre produkter som ökar kundernas lönsamhet, lovar han.

Teststationerna har tagits fram i samarbete mellan Engcon och Electrum i Umeå som utvecklat dataprogrammet för provkörningen samt hydraulleverantören Specma som levererat alla komponenter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109