23948sdkhjf

Säkerhetsvecka på Svevia

Fokus på fordon, maskiner och trafik när Svevia drar igång sin säkerhetsvecka.
Under måndagen startade Svevia sin årliga säkerhetsvecka. I år är fokus på fordon, maskiner och trafik, och de risker som är kopplade till det arbetet, det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Anledningen till valet av fokusområde är en Seko-rapport från 2016 som pekar på fler olyckor vid landets vägarbetsplatser. Enligt Svevias arbetsmiljöchef Jan Salkert är företaget väl medvetna om de stora risker som finns i sådana arbeten.

– Olyckor kopplade till fordon, maskiner och trafik utgör den absolut största risken för allvarliga olyckor inom vår bransch. Genom en ökad medvetenhet om riskerna och ett strukturerat sätt att följa upp dessa kan vi tidigt identifiera och förebygga att olyckor uppstår, säger Jan Salkert i pressmeddelandet.

De här veckan uppmärksammas säkerhetsfrågorna på alla Svevias arbetsplatser. Man ska bland annat se till att alla anställda genomgå Sveriges byggindustriers nya säkerhetsutbildning.

– Svevias mål är noll allvarliga arbetsplatsolyckor. Under säkerhetsveckan vill vi öka medveten om risker kopplade till trafik och fordon, och skapa diskussioner kring hur vi tillsammans kan arbeta för att alltid sätta säkerheten först, säger han.

Säkerhetsveckan pågår till den 22 september.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.136