23948sdkhjf

Boström Maskin säljer åt Maskinia

Boström Maskin i Gävle blir ny återförsäljare för både Case, Doosan och Atlas Copco i Gävleborgs och Dalarnas län.

Samarbetet uppges vara ett led i generalagenten Maskinias strävan att utöka sitt nätverk.

– Det känns väldigt roligt att Boström Maskin AB nu ansluter sig till oss och börjar erbjuda sina kunder våra märken; Case, Doosan och Atlas Copco. Tillsammans kommer vi att stärka upp försäljningen och samtidigt kunna erbjuda kunderna bättre eftermarknad i den här viktiga regionen, säger Fredrik Holmquist, vd på Maskinia, i ett pressmeddelande.

Försäljningen i just den här delen av landet har tidigare skötts från Maskinias kontor i Järfälla. Boström Maskin tar nu över ansvaret för försäljningen, något som enligt Maskinia kommer att öka både närvaron och närheten till kunderna, även Boström Maskins vd Sam Boström ser fördelar med den nya överenskommelsen.

– Vi ser det som ett mycket spännande och naturligt tillskott att kunna leverera Case, Doosan och Atlas Copco. Detta breddar vår verksamhet samt gör att vi får ett mer komplett sortiment av entreprenadmaskiner, säger han i ett pressmeddelande.

Enligt överenskommelsen tar Boström Maskin AB också över servicen för befintliga kunder i Gävleborgs län och i södra och östra Dalarnas län. Orsa Maskin AB kommer dock att fortsätta stå för servicen i norra Dalarnas län.

Boström Maskin AB uppges ha lång erfarenhet av maskinförsäljning i distriktet, företaget ska ha sålt Wille i snart 30 år just här och de ska ha arbetat med försäljning av både grävmaskiner och hjullastare.

– Boström Maskin AB är en stabil aktör på marknaden i Gävle och Dalarna och vi kan nu jobba långsiktigt tillsammans med att bygga vidare på våra varumärken, säger Fredrik Holmquist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079