23948sdkhjf

Tyréns breddar på Mälarbanan

Konsultföretaget har fått uppdrag att projektera för flera olika sorters entreprenader vid fyrspårsutbyggnaden Tomteboda-Kalhäll .
Mälarbanans sträckning Tomteboda-Kalhäll ska byggas ut till fyrspår. Trafikverket har givit projekteringsuppdraget för ny järnvägsanläggning på sträckan Huvudsta – Spånga till konsultföretaget Tyréns, som en del i projekt Mälarbanan.

Uppdraget omfattar att ta fram förfrågningsunderlag till fem entreprenader. Där den största handlar om att ta fram förfrågningsunderlag samt projektera BEST (bana, el, signal och tele) för hela sträckan Huvudsta-Spånga till en utförandeentreprenad.

Utöver det ska man även ta fram förfrågningsunderlag för totalentreprenader för mark- och anläggningsarbeten för Huvudsta och för Duvbo-Spånga, utförandeentreprenad för den tillfälliga stationen, de tillfälliga spåren i Solna och Sundbyberg och även för rivningen av Sundbybergs bangård.

I samband med att spåren går från två till fyra ska de också täckas över och gå genom en tunnel. Det öppnar upp för byggande ovanpå spåren.

– Vi är mycket glada över att vi på uppdrag av Trafikverket får vara med och projektera järnvägsanläggningen för projekt Mälarbanans fyrspårsutbyggnad. Delen genom Sundbyberg kommer att påverka inte bara järnvägstrafiken utan också Sundbybergs stadskärna vilket gör uppdraget extra intressant och spännande, säger Johan Serrander, affärschef på Tyréns.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11