23948sdkhjf

Förorenad asfalt kan kosta Nacka miljoner

Efter att en va-utbyggnad på skulle en lagringsplats saneras. Men det blev inte av och det ansvariga förtaget hade gått i konkurs. Nu kan kommunen få stå för notan.
Under en utbyggnad av väg och Va på Älgön skapades en lagringsplats för massor på Svärdsön. Lagringsplatsen skapades av misstag med bland annat gamla massor som kan ha innehållit cancerogena ämnen.

En anmälan om miljöbrott gjordes, men förundersökningen las ner. I stället för att sanera omgående beslutades att det skulle göras när arbetet var avslutat. Något som alltså inte har gjorts rapporterar Nacka-Värmdöposten .

Det har nu gått fyra år sedan bygget blev färdigställt och nu i sommar kom ett klagomål in till miljö- och stadsbyggnadsnämnden om att massorna låg kvar. Entreprenadföretaget som hade ansvar för saneringen har gått i konkurs, så nu är det upp till kommunen att sanera.

– Jag hoppas att man drar lärdom av detta och att lärdomen blir att man måste ha bättre koll på att företag utför det arbete som de är ålagda att göra, säger Christina Ståldal, partiet Nackalistan, som är ledamot i natur- och trafiknämnden till tidningen.

Kommunen har presenterat att kostnaden för saneringsprojektet kommer att landa någonstans mellan 5 och 7 miljoner kronor. Arbetet är igång och förväntas bli klart under hösten rapporterar Nacka-Värmdöposten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079