23948sdkhjf

Thomas betong invigde ny fabrik

I förra veckan invigdes Thomas betongs nya fabrik väster om Uppsala.
Prefabricerade skalväggar och plattbärlag är det som kommer att tillverkas i den nya fabriken, som ligger i Heby, väster om Uppsala. Som en jämförelse skriver företaget i ett pressmeddelande att produktionstakten i fabriken kommer att göra att man årligen producerar motsvarande 4 000 nyproducerade lägenheter på år.

– Genom den nya fabriken i Heby möter vi marknadens behov och bidrar till att lösa bostadsbristen”, säger Carina Edblad, vd i Thomas betong i pressmeddelandet.

Läs också: JM avtalar med byggvaruhandel

Det handlar om skräddarsydda lösningar från fabriken. El och rör läggs på plats innan gjutningen av väggar, bjälklag och balkonger som sen kan levereras och monsteras till betongstommar på byggarbetsplatser.

Läs också: Uppsala säljer åter mark för bostadsrätter

Investeringen för anläggningen ligger på cirka 100 miljoner. En del av det som ska produceras i fabriken är redan kontrakterat till JM. Totalt kommer anläggningen att sysselsätta 75 personer.

– För oss, som är ett svenskägt familjeföretag som verkar internationellt, är det naturligt att investera i Sverige. Vår växande hemmamarknad är mycket viktig. Koncernens strategi är fortsatt tillväxt med stort fokus på kundservice.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.11