23948sdkhjf

S:t Eriks köper prisat skifferföretag

Företaget, som mer än dubblat sin omsättning på fyra år, blir separat dotterbolag i S:t Erikskoncernen.
Det är skifferleverantören Nordskiffer som köps upp av S:t Eriks. Nordskiffer har sett en stark utveckling de senaste fyra åren med både ökande omsättning och marginal. För perioden juli 2016-juni 2017 omsatte företaget drygt 20 miljoner, det jämfört med fyra år tidigares knappa 10 miljoner. De utsågs till årets företag i Höganäs 2015 av Höganäs kommun.

Deras huvudsakliga kunder är främst företag entreprenadföretag i bygg- och anläggningsbranschen där de säljer just skiffer till bland annat fasader, tak och murar.

– Det känns fantastiskt bra att S:t Eriks kommer in som ägare. De är en stark industriell aktör inom stenprodukter och har ett gediget kunnande på marknaden, säger Björn Jansson vd för Nordskiffer AB.

Bolaget kommer att drivas som ett separat dotterbolag. De tidigare ägarna kommer att finnas kvar i företaget, men i andra roller.

– S:t Eriks kommer vara stöttande i bolagets fortsatta tillväxt och kompletterar S:t Eriks redan breda position på marknaden som den ledande sten- och betongpartnern, säger Per-Johan Dahlgren vd för S:t Eriks AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11