23948sdkhjf

Uppgraderat krossverk

City Skid 7x4 är ett i flera avseenden uppdaterat eldrivet krossverk från tyska City Equip som premiärvisades på Maskinexpo. Liksom föregångaren är utrustningen monterad på lastväxlarram, men kan nu också fås med larvband.

City Equip är en tysk tillverkare av krossverk, vindsiktar, sorterings- och separeringsutrustning med bas i Lübeck i Tyskland och tillverkning i Flensburg. Redan 2001 lanserade den svenska generalagenten Biocare Svenska käftkrossen 7V4, byggd på lastväxlarram.

Nu kommer den kraftigt uppgraderade City Skid 7x4 som dock har kvar samma krossenhet som tidigare. Enligt den svenska generalagenten är bedömningen att den vid det här laget väl beprövade krossen är synnerligen lämpad för bearbetning av såväl det svenska urberget som naturgrus och återvinningsmaterial med upp till 400 millimeters kantbredd.

Bland förändringarna finns att fronttransportören försetts med en ny vikmekanism som gör att överbandsmagneten kan sitta kvar vid transport.

Matarfickan är fortfarande uppbyggd för att enkelt kunna lastas med hjullastare. Däremot har grizzlyförsikten blivit längre, något som, enligt leverantören ger lägre slitagekostnader, bättre form på den krossade produkten och högre kapacitet.

Precis som föregångaren är 7X4 eldriven och kan fås med ett påbyggt elverk för den som inte vill vara beroende av externa kraftkällor. Förutom den lastväxlarbyggda krossen som väger mellan 12 och 15 ton beroende på utrustning, finns nu även City Trak 7TX – en larvburen version på 19 ton.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.071